Artikkelien kirjoittaminen

  1. Kirjoittaaksesi uuden artikkelin, valitse alasvetovalikosta "Kirjoita artikkeli"
  2. Sitten vaan sisältöä kehiin. Otsikkokentän alapuolella oleva alias generoituu itsestään eli siihen ei tarvitse kirjoittaa mitään.
  3. Tärkein kohta, eli kategoria. Tällä määritetään missä kirjoitettu artikkeli näkyy. Oletuksena se on "Uutiset", jolloin kirjoitettu artikkeli menee etusivulle. Sen lisäksi siellä on sivusto ja talviema. Sivusto kategoria on tarkoitettu yleisesti sivuston sisällölle, eli ei välitetä siitä. Mitään vahinkoa ei sinänsä tapahdu jos artikkelin sinne tallentaa, se ei vaan näy missään. Talviema kategoria on tarkoitettu talvieman tuloksien julkaisuun talviema osiossa.
  4. Muista asetuksista ei tarvitse välittää ja sitten vaan klikataan tallenna.

Liitetiedoston lisääminen

Artikkeliin pystyy liittämän liitetiedoston. Kätevä esim vauhtiposteja varten. Editorin alta löytyy "Add attachment" (ei ole vielä suomennospakettia tälle valitettavasti). Sitten valitaan tietokoneelta tiedosto. Halutessaan "Display filename" voi laittaa kauniimman esitysnimen tiedostolle jolla se näkyy sivuilla. Esim tama1_on2_tiedosto3.pdf -> Tämä on on tiedosto

Kuvan lisääminen

  1. Valitse editorin alapuolelta "kuva"
  2. Scrollaa alas ja valitse tiedosto tietokoneelta
  3. Tämän jälkeen kuva ilmestyy tiedostolistaukseen. Valitse kuva klikkaamalla sitä ja paina lisää.
  4. Kuvan tulisi olla korkeintaan 800 pikseliä leveä, jotta se ei riko sivustorakennetta. Jos kuva on isompi, niin sitä ei tarvitse tietokoneella valmiiksi muokata. Kuvan koon pystyy rajaamaan valitsemalla kuva editorissa ja klikkaamalla työkalurivissä olevaa kuvan ikonia. (eri painike kuin kuvan lataamiseen).Kuvan koko kannattaa rajata siten, että vasemmanpuoleiseen sarakkeeseen laittaa 800 ja oikeanpuoleisen jättää tyhjäksi ja varmistaa, että "säilytä mittasuhteet" on valittuna ja ok:ta perään.

Kirjoittakaa artikkelit mielellään suoraan sivuston omassa editorissa, eikä esim wordissa josta sitten kopioidaan editoriin. Editori säilyttää oletuksena wordin tekstin muotoilun, joka taas eroaa sivuston tekstin muotoilusta. Jos näin kuitenkin halutaan tehdä niin niin wordin muotoilun pystyy poistamaan maalaamalla koko tekstin ja valitsemalla Muotoilu alasvetovalikosta "Poista muotoilu".

Artikkelien muokkaaminen

  • Kaikkien artikkelien oikeassa ylälaidassa näkyy Muokkaa linkki.
  • Liitetiedostoja pystyy lisäämään myös menemättä editoriin artikkelin alalaidasta löytyvällä linkillä (näkyy vain kirjautuneena).

Webmaster

Ongelmatilanteessa tai laajemman päivitystarpeen yllättäessä minut tavoittaa sähköpostilla osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kannatusjäsenet